1ο Meteora MTB open race 2016

Ένας όμορφος αγώνας στα μαγευτικά Μετέωρα την Κυριακή 8 Μαίου 2016, σε μια απίθανη διαδρομή 33 χιλιομέτρων στους βράχους, με πολλά τεχνικά μονοπάτια και θέα που κόβει την ανάσα!

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Καλαμπάκας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την υποστήριξη της «Cyclinghellas», διοργανώνει στην γραφική περιοχή των Μετεώρων για  1η χρονιά τον  Ποδηλατικό αγώνα  MTB  με Πανελλήνια συμμετοχή  με την ονομασία «1st Meteora MTBrace 2016». Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαίου 2016. Σκοπός της διοργάνωσης είναι  αφενός η ανάδειξη  του  αισθητικού κάλλους της περιοχής των  Μετεώρων, αφετέρου  η  ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και  η  προώθηση του αθλήματος της ορεινής  ποδηλασίας. Στόχος των διοργανωτών η  καθιέρωση του αγώνα  ως θεσμό για την περιοχή  με Διεθνής συμμετοχές.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11: 00 από το γήπεδο Καστρακίου Καλαμπάκας  και διαγράφοντας μια  διαδρομή 32 χλμ., αφού διέλθει διαδοχικά  μέσα από  συνεχή μονοπάτια σε χωμάτινο τερέν γύρω από τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων, θα ολοκληρωθεί τερματίζοντας στο αρχικό σημείο εκκίνησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

  1. ΑΝΔΡΩΝ
  2. ΕΦΗΒΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΡΕΝ ΑΓΩΝΑ

  1. 18+ (1999-1987)
  2. 30+(1986-1977)
  3. 40+(1976-1967)
  4. 50+ (1966 και νωρίτερα)
  5. ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18+

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Ημερομηνία: Κυριακή 8 Μαιου 2016

Πόλη: Καλαμπάκα -Καστράκι

Ώρα εκκίννησης όλων των κατηγοριών: 11:00

Αφετερία-τερματισμός : Γήπεδο Καστρακίου δίπλα από το στρατόπεδο Υπολοχαγού ΖΙΩΓΑ Δ.

Η διαδρομή θα κινηθεί εξ ολοκλήρου σε χωμάτινο τερέν  με ποσοστό μονοπατιών  πάνω από 80% του συνόλου της.ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία Ανδρών και Εφήβων  έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες που έχουν δελτίο της Ε.Ο.Π  και  οι  κατηγορίες OPEN ποδηλάτες άνω των 18 ετών που θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Η διοργανώτρια ομάδα ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα σωματεία  όλων των αθλητών για  τις κατηγορίες ανδρών εφήβων  θα πρέπει να έχουν κατατεθεί αυστηρά μέχρι  τις 6/5 ώρα 20:00μμ. Οι δηλώσεις των σωματείων θα αποστέλλονται με mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και με fax: 2410552815 υπόψη Κου Δαλαβίκα Κώστα. Οι αθλητές της κατηγορίας ΟΡΕΝ θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση εδώ: http://goo.gl/forms/LcyI9m0k8A

OIKONOMIKOI OΡOI: Όλοι οι αθλητές της κατηγορίας ΟΡΕΝ για την συμμετοχή τους στον αγώνα θα πρέπει συνεισφέρουν το ποσό των 10 ευρώ Η κατάθεση του ποσού θα γίνει στην γραμματεία του αγώνα, τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση  από 9:00 π.μ. έως 10:00 π.μ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία από 9:00 π.μ. έως 10:00 π.μ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Θα διεξαχθεί στις  10:30  στο χώρο της εκκίνησης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Σε σταθερό σημείο θα υπάρχει σταθμός τεχνικού service με εξειδικευμένο προσωπικό.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ: Θα υπάρχουν δύο (2) σταθμοί ανεφοδιασμού, τροφοδοσία (  μπάρες , τζελ , μπανάνες)  και υδροδοσία των  αθλητών. Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα σε όλους τους αθλητές.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ:  Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γιατρός και  ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμπάκας , θα βρίσκεται στο χώρο του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και το βασικό κανονισμό της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο,        

μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο -4ο-5ο  και  6ο  μετάλλιο και δίπλωμα και  σε όλους  τους υπόλοιπους αθλητές -συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ


ΕΠΑΘΛΑ:

Γίνεται προσπάθεια να  απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα στους πρώτους τρεις αθλητές στην κατηγορία Ανδρών και Εφήβων . Θα απονεμηθούν  δώρα  στους πρώτους  έξι αθλητές όλων των κατηγοριών.

Για όλους τους αθλητές του αγώνα  θα μοιραστούν δώρα από  χορηγούς  και  θα γίνει  extra κλήρωση  δώρων για όλους τους αθλητές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, τον υψομετρικό χάρτη, φόρμα συμμετοχής, βρείτε στο site: www.podilatikospineios.gr . Για τη διαμονή των αθλητών σε ξενοδοχεία της περιοχής  ή άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ 6973025407 Μπαταλογιάννης Χρήστος,6974410914 Λαγούδης Παναγιώτης, 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας.

Τα σχόλιά σας
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ