7ο Master Bike MTB Open Race στη Χαλκίδα & Ν.Π.Ο.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Έφτασε η ώρα για το 7ο Maste rbike MTB OPEN Race & Ν.Π.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

To 7ο Masterbike MTB OPEN Race είναι γεγονός. Κυριακή 20/11 στις 11:00. Βάλτε το όλοι στο πρόγραμμα σας!

Πρόκειται για αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώνεται από τον Νέο Ποδηλατικό Όμιλο Χαλκίδας με την συνεργασία του Masterbike και την υποστήριξη της ΔΟΑΠΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και του Περιβαλλοντολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αφρατίου την Κυριακή 20/11/2016 στις 11:00 π.μ.
Ο πολύ γνωστός και αγαπημένος αγώνας των αθλητών θα αποτελείται φέτος από δύο καινούργιες !! διαδρομές για να ανανεώνετε το ενδιαφέρον μας !! Την μεγάλη 38 χιλιομέτρων και 1.200 θετικών υψομετρικών μέτρων με πολύ μεγάλο οδηγικό και φυσικό ενδιαφέρον που περιλαμβάνει όλους τους τύπους εδάφους , μαλακό χώμα , πατημένους χωματόδρομους , μονοπάτια , κ.α η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της έχει καινούργια κομμάτια , κάποια είναι ανάποδα από την προηγούμενη φορά και μόνο το πολύ όμορφο τελείωμα είναι κοινό.
Η μικρή είναι 20 χιλιόμετρα και έχει 640 θετικά υψομετρικά είναι και αυτή σχεδόν όλη νέα έχει 6 μονοπάτια για να μπορούν και οι φίλοι που δεν έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση να ευχαριστηθούν ποδηλασία βουνού . Τα πρώτα 13 χιλιόμετρα είναι κοινά με την μεγάλη διαδρομή εκεί γίνεται και ο διαχωρισμός των διαδρομών και τελειώνει η ανηφόρα για την μικρή !!!! η οποία συνεχίζει κατηφορικά από δρόμους και μονοπάτια μέχρι τον τερματισμό.

Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες από ανθρώπους με πολλά χρόνια εμπειρίας στο βουνό και θα αποζημιώσουν τους φίλους του ΜΤΒ χωρίς να έχουν επικίνδυνα σημεία , αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσουν και τους αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική τους κατάρτιση. Θα υπάρχει υδροδοσία στο 18 Χλμ της μεγάλης διαδρομής και στο 14 Χλμ της μικρής.

Η εκκίνηση είναι στην γνωστή περιοχή των παλιών Ιταλικών Ορυχείων στο Λευκό Αφρατίου, η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 08:30 έως 10:30 το πρωί της Κυριακής για την παραλαβή των αριθμών και την πληρωμή της συμμετοχής των 15 ευρώ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγώνας μας έχει τις περισσότερες παροχές για τους αθλητές αλλά και τους συνοδούς τους .Μουσική ,νερά , μπανάνες , gel , μπάρες , φυσικοί χυμοί αλλά και σουβλάκια θα υπάρχουν στον χώρο της εκκίνησης μαζί με καρέκλες και τραπέζια στα οποία θα μπορούν να κάτσουν οι συνοδοί και οι οικογένειες των αθλητών κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λήξη του αγώνα ώστε να γίνει μια οικογενειακή γιορτή του ποδηλάτου.!!!!! Πρόθεση μας είναι εσείς και οι οικογένειες σας να απολαύσετε εκτός από την διοργάνωση ενός από τους πιο ωραίους αγώνες ορεινής ποδηλασίας και μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα στη φύση!

Θέλουμε να έρχονται και οι οικογένειες μας μαζί να βλέπουν έστω και λίγο από την προσπάθεια μας και να μην είναι οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας ένα άθλημα χωρίς θεατές .
Φέτος έχουμε και αλλαγές στις κατηγορίες την μικρής (Fun) διαδρομής.

Στην διαδρομή των 20 Χλμ (Fun)
1. Kατηγορία Ανδρών
2. Κατηγορία Γυναικών
3. Κατηγορία παίδων με ημερομηνία γέννησης από το 1999 και μετά .
Στην διαδρομή των 38 Χλμ.
• Α1 Έως 29 ετών
• Α2 30-39 ετών
• Α3 40-49 ετών
• Α4 50+ ετών
• Γ γυναικών
• Ε ηλεκτρικών ποδηλάτων

Για να μετρήσει μία κατηγορία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έξι συμμετοχές διαφορετικά ενσωματώνετε στην προηγούμενη κατηγορία. Μπορούν να συμμετέχουν όποιοι θέλουν στην Fun κατηγορία αλλά δεν θα βραβευτούν αθλητές που έχουν δελτίο η γενικά μεγάλη εμπειρία αγώνων . Θέλουμε η κατηγορία να είναι για νέα παιδιά , ανθρώπους που τώρα ξεκινούν στο βουνό η δεν έχουν τον χρόνο για περισσότερη προπόνηση.
Φυσικά θα υπάρχουν κύπελλα μετάλλια αλλά και σαμπάνιες στον τερματισμό.
Οι αθλητές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην σελίδα του αγώνα masterbike.gr μέχρι την Παρασκευή το βράδυ 18/11/2016 , επίσης καλά θα ήταν να έχετε κατεβάσει και υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση για να μην έχουμε καθυστέρηση το πρωί , για τους ανήλικους θέλουμε υπογραφή κηδεμόνα στην γραμματεία πρίν την εκκίνηση .Το πρωί του αγώνα θα γίνονται ελάχιστες εγγραφές .
Η πρόσβαση στην εκκίνηση του αγώνα είναι εύκολη. Μετά την μεγάλη γέφυρα στο φανάρι πάμε απέναντι , μετά τις Καμάρες πριν το φανάρι λοξός δεξιά , και στην επόμενη διασταύρωση δεξιά προς Αφράτι , Δ.Ο.Υ ΚΑΙ Δ.Ε.Η σε 6 χιλιόμετρα περνάμε την γέφυρα του ποταμού Λήλα και κάνουμε αμέσως αριστερά στο χωματόδρομο που μας οδηγεί στην εκκίνηση , θα υπάρχουν και πινακίδες του αγώνα. https://www.google.gr/maps/dir//38.4694686,23.6988264/@38.4690774,23.6991088,345m/data=!3m1!1e3

Ο οργανωτής μπορεί να αλλάξει την διαδρομή η την διάρκεια εάν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Ο χώρος της εκκίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έκθεση ποδηλάτων και προϊόντων από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να προβληθούν σε μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατικές διοργανώσεις στην Ελλάδα κατόπιν επικοινωνίας με τους οργανωτές.

Τηλ. επικοινωνίας Master bike Kiosses 222130 4444
Γιάννης Κιοσσές 694 4445833 και Δημήτρης Δαφνής 694 4181860.

Μεγάλη διαδρομή :
https://connect.garmin.com/mod…/activity/1375880601/share/0…
Μικρή διαδρομή FUN:
https://connect.garmin.com/mod…/activity/1416813831/share/0…

Φόρμα συμμετοχής -
http://www.masterbike.gr/index.php/mtb-open-race

Σελίδα εκδήλωσης-https://www.facebook.com/events/1374218652603454/?active_tab=discussion

Τα σχόλιά σας
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ