8ο Master Bike MTB Open Race, Γυρίσματα Αφρατίου, Χαλκίδα

Ο καθιερωμένος πλέον αγώνας ορεινής ποδηλασίας στη Χαλκίδα, με μία όμορφη διαδρομή και πολύ καλή οργάνωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/03/2017.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Νέο Ποδηλατικό Όμιλο Χαλκίδας με την συνεργασία του Masterbike και την υποστήριξη της ΔΟΑΠΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και του Περιβαλλοντολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αφρατίου.

Κυριακή 19/03/2017 στις 11:00 π.μ.

Φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/t8XsV0

Πρόκειται για αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διοργανώνεται από τον Νέο Ποδηλατικό Όμιλο Χαλκίδας με την συνεργασία του Masterbike και την υποστήριξη της ΔΟΑΠΠΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και του Περιβαλλοντολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αφρατίου την Κυριακή 19/03/2017 στις 11:00 π.μ.
Ο πολύ γνωστός και αγαπημένος αγώνας των αθλητών θα αποτελείται και φέτος από δύο διαδρομές .Την μεγάλη ( την οποία μειώσαμε κατά τρία χλμ) 35 χιλιομέτρων και 1.080 θετικών υψομετρικών μέτρων με πολύ μεγάλο οδηγικό και φυσικό ενδιαφέρον που περιλαμβάνει όλους τους τύπους εδάφους , μαλακό χώμα , πατημένους χωματόδρομους , μονοπάτια , κ.α η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ίδια με την παλιά φορά του αγώνα αλλά έχουμε βάλει και τα δύο ποταμάκια με κατηφορική φορά για να έχουμε περισσότερο οδηγικό ενδιαφέρον !!!! ακόμη είναι αλλαγμένα τα τελευταία 4 χιλιόμετρα με δύο νέα μονοπάτια και το πολύ όμορφο τελείωμα για το κοινό.

Η μικρή είναι 20 χιλιόμετρα και έχει 640 θετικά υψομετρικά είναι η νέα διαδρομή που κάναμε τον Νοέμβριο και άρεσε σε όλους η οποία έχει 6 μονοπάτια για να μπορούν και οι φίλοι που δεν έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση να ευχαριστηθούν ποδηλασία βουνού . Στα τελευταία χιλιόμετρα κατεβαίνουμε ένα μικρό κομμάτι με τσιμέντο στο οποίο θέλω την προσοχή σας γιατί δεν είναι κλειστός δρόμος και μπορεί να ανεβαίνουν αγροτικά οπότε μένουμε στο ρεύμα μας και δεν μην κάνουμε χρήση όλου του δρόμου !!!!
Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες από ανθρώπους με πολλά χρόνια εμπειρίας στο βουνό και θα αποζημιώσουν τους φίλους του ΜΤΒ χωρίς να έχουν επικίνδυνα σημεία , αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσουν και τους αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική τους κατάρτιση. Θα υπάρχει υδροδοσία στο 24 χλμ της μεγάλης διαδρομής και στο 14 χλμ της μικρής.

Φέτος θα έχουμε και διαφορετικές εκκινήσεις για τις δύο κατηγορίες γιατί θα ακολουθήσουν διαφορετική φορά και θα ενωθούν μόνο στα τελευταία τρία χιλιόμετρα.
Η εκκίνηση είναι στην γνωστή περιοχή των παλιών Ιταλικών Ορυχείων στο Λευκό Αφρατίου, η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 08:30 έως 10:30 το πρωί της Κυριακής για την παραλαβή των αριθμών και την πληρωμή της συμμετοχής των 15 ευρώ.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγώνας μας έχει παροχές για τους αθλητές αλλά και τους συνοδούς τους .Μουσική ,νερά , gel , μπάρες, μπουφές με διάφορα γλυκίσματα κτλ... αλλά και 3 σουβλάκια για καθε αθλητή !!!! θα υπάρχουν στον χώρο της εκκίνησης μαζί με καρέκλες και τραπέζια στα οποία θα μπορούν να κάτσουν οι συνοδοί και οι οικογένειες των αθλητών κατά την διάρκεια αλλά και μετά την λήξη του αγώνα ώστε να γίνει μια οικογενειακή γιορτή του ποδηλάτου.!!!!! Πρόθεση μας είναι εσείς και οι οικογένειες σας να απολαύσετε εκτός από την διοργάνωση ενός από τους πιο ωραίους αγώνες ορεινής ποδηλασίας και μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα στη φύση!

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Στην μικρή διαδρομή των 20 χλμ (Fun) έχουμε τρείς κατηγορίες:
1. Kατηγορία Ανδρών
2. Κατηγορία Γυναικών
3. Κατηγορία παίδων εώς 17 ετών.

Η μικρή διαδρομή των 20χλμ https://connect.garmin.com/modern/activity/1416813831

Στην διαδρομή των 35 χλμ.
• Α1 Έως 29 ετών
• Α2 30-39 ετών
• Α3 40-49 ετών
• Α4 50+ ετών
• Γ γυναικών
• Ε ηλεκτρικών ποδηλάτων

Η μεγάλη διαδρομή των 35 χλμ https://connect.garmin.com/modern/activity/1587931862

Για να μετρήσει μία κατηγορία θα πρέπει να έχει τουλάχιστον έξι συμμετοχές διαφορετικά ενσωματώνετε στην προηγούμενη κατηγορία. Μπορούν να συμμετέχουν όποιοι θέλουν στην Fun κατηγορία αλλά δεν θα βραβευτούν αθλητές που έχουν δελτίο η γενικά μεγάλη εμπειρία αγώνων . Θέλουμε η κατηγορία να είναι για νέα παιδιά, ανθρώπους που τώρα ξεκινούν στο βουνό η δεν έχουν τον χρόνο για περισσότερη προπόνηση.
Φυσικά θα υπάρχουν κύπελλα μετάλλια αλλά και σαμπάνιες στον τερματισμό.

Οι αθλητές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην σελίδα του αγώνα masterbike.gr μέχρι την Παρασκευή το βράδυ 17/03/2017 , επίσης καλά θα ήταν να έχετε κατεβάσει και υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση για να μην έχουμε καθυστέρηση το πρωί , για τους ανήλικους θέλουμε υπογραφή κηδεμόνα στην γραμματεία πρίν την εκκίνηση .Το πρωί του αγώνα θα γίνονται ελάχιστες εγγραφές.

Η πρόσβαση στην εκκίνηση του αγώνα είναι εύκολη. Μετά την μεγάλη γέφυρα στο φανάρι πάμε απέναντι , μετά τις Καμάρες πριν το φανάρι λοξός δεξιά , και στην επόμενη διασταύρωση δεξιά προς Αφράτι , Δ.Ο.Υ ΚΑΙ Δ.Ε.Η σε 6 χιλιόμετρα περνάμε την γέφυρα του ποταμού Λήλα και κάνουμε αμέσως αριστερά στο χωματόδρομο που μας οδηγεί στην εκκίνηση , θα υπάρχουν και πινακίδες του αγώνα.

https://www.google.gr/maps/dir//38.4694686,23.6988264/@38.4690774,23.6991088,345m/data=!3m1!1e3

Ο οργανωτής μπορεί να αλλάξει την διαδρομή η την διάρκεια εάν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Ο χώρος της εκκίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έκθεση ποδηλάτων και προϊόντων από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να προβληθούν σε μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατικές διοργανώσεις στην Ελλάδα κατόπιν επικοινωνίας με τους οργανωτές.

Τηλ. επικοινωνίας Master bike Kiosses 222130 4444 Γιάννης Κιοσσές 6944445833 και Δημήτρης Δαφνής 6944181860.

Περισσότερα: https://www.facebook.com/events/578422462354594/

Τα σχόλιά σας
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ